blog-post
Acum 4 ani

Postat In: Arbitrajul

Scris de: Avocat Florin VasilescuAvocat Florin Vasilescu

Tag-uri:

OBIECTUL ARBITRAJULUI ICSID - Consultanta juridica

Convenția ICSID este un tratat multilateral aprobat de directorii Băncii Mondiale; pentru a îndeplini obiectivul Băncii de a stimula investițiile internaționale. ICSID este o instituție separată care nu depinde de alte instituții; fără nici o urmă de caracter politic și care își îndeplinește scopul cu exactitate, de soluționare a litigiilor, acesta este un punct bun pentru arbitrajul ICSID. Obiectul arbitrajului ICSID consta in solutionarea litigiilor dintre state si investitori straini.

Introducere OBIECTUL ARBITRAJULUI ICSID

ICSID a fost creat în 1966 de Convenția privind soluționarea litigiilor privind investițiile între state și state din celelalte state; (Convenția ICSID) pentru investitori și statul contribuie la stimularea investițiilor internaționale; imparțialitatea este garantată în litigiu, astfel încrederea este unul dintre avantajele ICSID. Utilitatea este, de asemenea, viciată pentru disputele de stat-stat bazate pe tratate de investiții și acorduri de liber schimb și ca registru administrativ.

Procesul ICSID este conceput astfel încât să țină seama de trăsăturile speciale ale litigiilor investiționale internaționale; și părțile participante, luând în considerare în mod egal interesele statelor-gazdă și ale investitorilor. Fiecare caz este examinat de o comisie independentă de conciliere; sau un tribunal de arbitraj după audierea probelor și a argumentelor juridice ale părților. Echipa de caz ICSID este desemnată pentru fiecare caz și oferă asistență de specialitate în orice moment al procesului. Mai mult de 600 de cazuri au fost soluționate și administrate de ICSID până în prezent. ICSID prevede litigii prin conciliere, arbitraj sau constatare de fapt.

OBIECTUL ARBITRAJULUI ICSID stimulează, de asemenea, o mai bună conștientizare a legislației internaționale privind procesul ICSID și investițiile străine.

Acestea sunt un mare program de publicații, inclusiv revista ICSID Review și publicarea regulată a informațiilor despre cazurile și activitățile sale. Angajații ICSID oferă numeroase prezentări, evenimente și participă la conferințe privind soluționarea litigiilor internaționale în investițiile globale.

ICSID este o instituție multilaterală și auto-specializată care susține fluxurile internaționale de investiții și atenuează riscurile necomerciale printr-un tratat întocmit de directorii executivi ai Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare și semnat de statele membre. Începând cu luna mai 2016, 153 state membre semnatare au convenit prin acord să sprijine și să aplice obligațiile arbitrale în conformitate cu Convenția ICSID.

Centrul desfășoară întreținerea mai multor publicații și consiliere. ICSID aparține și este susținut financiar de Grupul Băncii Mondiale, cu sediul la Washington, DC, în Statele Unite. ICSID este o instituție internațională de arbitraj înființată în 1966 pentru a reconcilia investitorii internaționali și pentru a soluționa litigiile juridice.