Consultanta rapida

Dreptul Muncii

Dreptul Muncii

Dreptul Muncii reglementeaza releatiile dintre angajator si angajat. Legea si instantele protejaza in general pe cei: slabi sau lipsiti de aparare, in cazul de fata angajatul ce are o pozitie de subordonare fata de angajator.

Concediere ilegala. Reintegrare in munca

Greu gasesti locul potrivit in viata, dar mult mai greu gasesti locul de munca potrivit. Poti sa iubesti locul de munca dar sa fii dat afara fara motiv concret. O concediere ilegala, este urmata de reintegrare in munca, daca urmam cativa pasi.

Consultatia juridica

In primul rand trebuie sa aflam situatia de fapt. Mai precis povestiti cele intamplate. Avem nevoie de multe detalii ca sa formam imaginea de ansamblu. Trebuie sa citim decizia de concediere. Stabilim daca au fost indeplinite conditiile de fond si forma. Este foarte important sa aflam daca este o concediere ilegala; ca sa va reintegram in munca.

Urmeaza stabilirea cadrului legal. Trebuie sa vedem intemeierea legala a decizie de concediere si daca se aplica cazului dvs.

Contestatie decizie de concediere ilegala

Ca sa va poata reprezenta un avocat trebuie sa fie angajat. Astfel noi facem un contract cu dvs si demaram toate procedurile. Dupa multa munca si un proces dificil putem in final sa dovedim ca aveti dreptate.

Daca ati fost concediat pentru refuzul detasarii aveti posibilitatea sa fiti reintegrat in munca si dreptul la o compensatie.

Termenul legal de contestatie este de 30 de zile din momentul comunicarii. Fiecare zi este foarte importanta, incepe acum!

Reintegrare in munca dupa concediere ilegala

Procesele Concediere ilegala. Reintegrare in munca sunt usor de castigat daca avocatul analizeaza atent

Dupa castigarea procesului putem sa va reintegram in munca. Angajatorul va fii obligat sa va plateasca o despagubire.

Pentru un avocat de incredere asteptam sa ne contactati!

Detasare angajati in tara sau strainatate

Din cauza unei economii efervescente, companiile in plina ascensiune solicita des detasare angajati in tara sau strainatate. Angajatii se pot detasa de la o companie la alta in tara sau pentru lucrari contractate in afara tarii.

Detasare in starinatate

Pentru a detasa in strainatate un angajat conform legislatieimuncii trebuie sa achitate contributiile sociale in tara unde angajatul munceste. In cazuri exeptionale pentru detasari periodice contributiile se platesc in tara de origine. Acest lucru se obtine prin formular A1.

Acte necesare

Pentru detasarea angajatilor este necesar sa aveti urmatoarele acte:

 1. contract de munca si anexele,
 2. acordul GDPR,
 3. acordul de detasare
 4. Carte identitate

Cere ajutorul unui avocat la tel 0756312330

Obligatii

In cazul detasarii angajatorul are obliagtii de asigurare transport, cazare si diurna. Daca nu se asigura mancare diurna este proportional mai mare. Daca angajatul este concediat sau demisioneaza, angajatorul are obligatia sa ii asigure drumul spre casa.

Detasarea consta in schimbarea temporara a locului muncii, prin decizia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului conform art. 45 Codul muncii.

Intrucat prin detasarea se intelege o modificare a contractului individual de munca trebuie respectatei dispozitiile art.17 alin. (2) si cele ale art. 18 alin. (1) din Codul muncii. 

Potrivit art. 17 alin. (2), anterior modificarii contractului individual de munca, salariatul va fi informat cu privire la cel putin urmatoarele elemente:

a ) identitatea partilor;

b) locul unde isi desfasoara activitatea

c) sediul/domiciliul angajatorului;

d) functia/ocupatia postului;

e) riscurile postului;

f) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;

g) in cazul unui contract de munca pe durata determinata/contract de munca temporara, durata acestora;

Asistare in Detasare angajati in tara sau strainatate

Noi oferim servicii pentru orice companie care doreste sa detaseze angajati. Obtinem formularul A1, cardul european de sanatate dar si alte acte necesare precum acordul de detasare.

Este necesar sa aveti activitate in tara si o cifra de afaceri consierabila; dar si angajati in ambele tari. Nu puteti avea o societate in Romania cu activitate exclusiv in strainatate.

Servicii

 1.  Consultatii juridice
 2.  Redactarea de cereri de chemare in judecata, intampinari, cereri reconventionale, cereri de apel si recurs, ordonante presedintiale, concluzii scrise, intocmirea de acte juridice specifice dreptului muncii;
 3.  Asistenta juridica, consultatii juridice si reprezentarea in fata Caselor de Pensii, a angajatorilor si a instantelor de judecata, pentru evitarea sau rezolvarea diferendelor ce se ivesc in domeniul asigurarilor sociale.
 4.  Asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata de orice grad pentru:

Actiuni in justitie Dreptul Muncii

 •  Contractul de munca – negociere, incheiere si desfacere
 •  Relatiile dintre angajat si angajator
 •  Protectia muncii, P.S.I. si paza
 •  Negocieri si medieri
 •  Decizii de imputare si angajamente de plata
 •  Reincadrarea in munca si plata salariilor restante
 •  Disponibilizari, salarii compensatorii, ordonante
 •  Stabilirea si plata pensiilor, civile si militare
 •  Contestarea deciziei de pensionare si recalcularea pensiei
 • Detasare angajati

Proceduri

In cazul concedierilor nejustificate sau neintemeiate se poate chema in judecata societatea sa fie obligata la anularea decizie de concediere, reincadrarea in munca si plata salariilor restante. Cazuri de nulitatea ale deciziei se pot gasi prin analizarea procedurii si gasirea unor nereguli sau lipsuri precum: semnatura, neparticiparea anumitor persoane, etc.

Un alt caz intalnit este neplata salariilor sau oprirea nelegala a unor parti din salariu. Uneori angajatorul considera ca plata salariilor este o datorie care poate astepta si cateva luni sau isi acopera prejudicii pe care ar fi normal sa si le asume din salariile angajatilor. Sumele se pot recupera incluzand penalitati si cheltuieli de judecata. Societatile nu au voie sa opreasca salariul unui angajat chiar daca este in culpa fara sa aiba o hotarare judecatoreasca.

Daca aveti un conflict in materie de dreptul muncii spre exemplu: concedieri ilegale, neplata drepturilor salariale, conflict de munca, etc, va stam la dispozitie cu informatii, opinii si sfaturi intr-o consultanta juridica, precum si asistenta/ reprezentare in procese. Onorariile noastre pornesc de la 100lei.

Contacteaza-ne

Poti lua legatura cu noi prin telefon si email sau poti completa formularul si te cotactam noi.

Telefon : 0756312330
Email : contact@consultantarapida.ro
Adresa : Str Cpt Nicolae Licaret nr 6 Bucuresti Sector 3 Vezi locatia