Consultanta rapida

Dreptul Muncii

Dreptul Muncii

Dreptul Muncii reglementeaza releatiile dintre angajator si angajat. Legea si instantele protejaza in general pe cei: slabi sau lipsiti de aparare, in cazul de fata angajatul ce are o pozitie de subordonare fata de angajator.

Servicii

 1.  Consultatii juridice
 2.  Redactarea de cereri de chemare in judecata, intampinari, cereri reconventionale, cereri de apel si recurs, ordonante presedintiale, concluzii scrise, intocmirea de acte juridice specifice dreptului muncii;
 3.  Asistenta juridica, consultatii juridice si reprezentarea in fata Caselor de Pensii, a angajatorilor si a instantelor de judecata, pentru evitarea sau rezolvarea diferendelor ce se ivesc in domeniul asigurarilor sociale.
 4.  Asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata de orice grad pentru:

Actiuni in justitie Dreptul Muncii

 •  Contractul de munca – negociere, incheiere si desfacere
 •  Relatiile dintre angajat si angajator
 •  Protectia muncii, P.S.I. si paza
 •  Negocieri si medieri
 •  Decizii de imputare si angajamente de plata
 •  Reincadrarea in munca si plata salariilor restante
 •  Disponibilizari, salarii compensatorii, ordonante
 •  Stabilirea si plata pensiilor, civile si militare
 •  Contestarea deciziei de pensionare si recalcularea pensiei
 • Detasare angajati

Proceduri

In cazul concedierilor nejustificate sau neintemeiate se poate chema in judecata societatea sa fie obligata la anularea decizie de concediere, reincadrarea in munca si plata salariilor restante. Cazuri de nulitatea ale deciziei se pot gasi prin analizarea procedurii si gasirea unor nereguli sau lipsuri precum: semnatura, neparticiparea anumitor persoane, etc.

Un alt caz intalnit este neplata salariilor sau oprirea nelegala a unor parti din salariu. Uneori angajatorul considera ca plata salariilor este o datorie care poate astepta si cateva luni sau isi acopera prejudicii pe care ar fi normal sa si le asume din salariile angajatilor. Sumele se pot recupera incluzand penalitati si cheltuieli de judecata. Societatile nu au voie sa opreasca salariul unui angajat chiar daca este in culpa fara sa aiba o hotarare judecatoreasca.

Daca aveti un conflict in materie de dreptul muncii spre exemplu: concedieri ilegale, neplata drepturilor salariale, conflict de munca, etc, va stam la dispozitie cu informatii, opinii si sfaturi intr-o consultanta juridica, precum si asistenta/ reprezentare in procese. Onorariile noastre pornesc de la 100lei.

Incepe acum

Contacteaza-ne

Poti lua legatura cu noi prin telefon si email sau poti completa formularul si te cotactam noi.

Telefon : 0756312330
Email : contact@consultantarapida.ro

Formular de contact