Revendicare si Granituire
Linia de hotar este bine stabilita alteori nu; sau chiar daca este definita vecinul nu o respecta, intra peste terenul dvs sau nu doreste constructia unui gard despartitor. Gardul trebuie sa fie comun, toti beneficiarii sa contribuie monetar si sa respecte conditiile legale de constructie. Ne asumam rolul de sprijin juridic in aceste probleme precum si cele care deriva din acest conflict. Impartim experienta noastra prin consultatii juridice de specialitate, redactare documente si reprezentare/asistare in fata organelor competente (judecatorii).
Conform codului civil actualizat proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
Procedura
In urma parcurgerii procedurilor putem afla ca vecinul a intrat pe terenul dvs cu o anumita cota, expertiza este strict obligatorie; analiza unui expert in domeniu este decizionala. Dupa stabilirea pozitie liniei de hotar veti detine terenul conform datelor ANCPI.
In contractul de proprietate de exemplu aveti suprafata de 100m patrati; dupa masuratori se va putea face cadastru unei suprafete de 100m sau mai putin. Pentru suprafata in minus ori o cautati la restul vecinilor ori renuntati si deschidem carte funciara pentru acea suprafata. Daca aveti teren fizic mai mult decat in actul de proprietate este necesar sa obitnem titlu prin diferite mijloace: uzucapiune, vanzare, donatie, etc sau deschidem carte funciara pentru 100m patrati, iar suprafata in pl;us o stapaniti clandestin.
Daca sunteti interesat sa angajati un avocat; va invitam sa luati legatura cu un operator prin mijloacele puse la dispozitie de site-ul nostru.