Consultanta rapida

Acte divort

Acte divort

Care este procedura de divort, ce acte sunt necesare si cat costa un divort

In urma solicitarilor numeroase, telefonice si online pentru informatii despre divort am hotarat sa publicam un articol complet prin care sa raspundem la majoritatea intrebarilor. Cum poti divorta? Unde divortezi? Ce acte sunt necesare pentru divort? Cat costa divortul? Cat dureaza un divort? Divortul la distanta este posibil? Totusi, documentarea online nu inlocuieste asistenta juridica de specialitate, ne puteti contacta pentru a programa consultatie in vederea inceperii colaborarii.

Divortul este modalitatea prin care se desface casatoria, pe cale administrativa (notariat sau la starea civila) sau judiciar (judecatorie). Noi putem sa ducem procedura divortului la capat foarte repede si raspundem nevoilor de consultanta juridica prompt. We can carry out the divorce procedure very quickly and respond to the needs of legal advice promptly.

Divort la judecatorie

Daca sotii nu se inteleg trebuie sa mearga pe cale judecatoreasca. La angajarea unui avocat se face un contract iar la semnarea lui se plateste onorariul stabilit de parti. Contractul se semneaza in momentul in care sotul reclamant/parat aduce actele pentru inceperea procedurilor.

De la semnarea contractului avocatul incepe demersurile pentru desfacerea casatoriei sau formuleaza apararile depinde de caz.

La judecatorie se pronunta divortul: din culpa comuna sau culpa unuia dintre soti; pentru separarea in fapt mai mare de 2 ani; daca unul dintre soti nu este in tara si va fii reprezentat prin avocat in fata instantei. In fata instantei se pot decide chestiuni auziliare: partajul, numele de dupa casatorie, incredintarea copiilor minori, custodia, programul de vizita, pensia de intretinere, etc.

Actele necesare pentru inceperea procesului de divort sunt:

1. Actul de identitate al celui care intenteaza actiunea

2. Certificatul de casatorie

3. Ceretificatele de nastere

4. Actul de identitate al sotului parat sau macar datele sale. Cea mai importanta este adresa acestuia unde o sa-i fie trimise comunicarile. Fara o adresa acesta nu va ptea fii insiintat despre existenta procesului. Exista posibilitatea citarii prin publicitate dar dureaza foarte mult sa aprobe instanta.

5. Dupa caz: certificatele de nastere ale copiilor minori, dovada veniturilor, actele ce dovedesc dreptul de proprietate aspra bunurilor comune, etc.

Costuri avocat

Onorariile minime impuse de barou in cadrul unui proces de divort; in functie de complexitatea cazului si alti factori externi costurile pot creste.

Acțiuni și cereri referitoare la raporturile de familie :

-o cerere de divort fara minori – 960 lei;

-o cerere de divort cu minori – 1680 lei;

– cererile care au ca obiect si nu sunt accesorii cererii de divorț: stabilirea domiciliului copilului, locuința familiei, stabilireapensiei de intretinere, exercitarea autorității părintești, dreptul părintelui sau/si al altor persoane decât părinții de a avea legături personale cu copilul, – 840 lei;

-tutela si curatela – 840 lei ;

 punere sub interdicție – 840 lei;

-tăgada paternității – 1200 lei ;

-asistare /reprezentare adopție – 1440 lei.

Putem sa redactam documente spre exemplu: cereri de chemare in judecata, intampinari, raspuns la intampinare sau vom proteja interesele dvs. in fata instantei.

Divortul la distanta

Divortul la distanta este posibil cu mandat special (procura sau imputernicire avocatiala). Reprezentarea prin avocat est mult mai utila acesta stiind decursul unui proces si stie sa actioneze in fata instantei.

Contractul avocatial se poate incheia si la distanta prin transmiterea contractului (fax, e-mail, posta curier).

Partajul bunurilor la judecatorie

Partajul se face impartind bunurile in mod egal. In caz ca partile nu se inteleg, considera ca au contribuit mai mult financiar sau ca detin bunuri proprii, partajul se face prin judecatorie. Munca in gospodarie este luata in considerare la contributia sotilor.

Pricedura partajului poate fi rezolvata separat fata de divort.

Cererea de partaj se supune taxei de timbru la valoare ce se calculeaza dupa OUG 81.

Imposibilitati

-nu se poate divorta fara prezenta celuilalt sot decat in cazul divortului pentru separatie in fapt mai mare de 2ani

-nici unul dintre soti nu poate fi sanctionat ca doreste divortul sau ca a parasit domiciliul comun

-prezenta ambilor soti este obligatorie cu exceptia cazului in care unul dintre soti este: in strainatate, incarcerat sau exista alta exceptie prevazuta de lege.

-nimeni nu poate fi obligat sa continue o casatorie pe care nu o mai doreste

Prin imputernicire avocatiala putem sa exprimam acordul dvs. in privinta divortului. Onorariile noastre pornesc de la 100lei.

Contacteaza-ne

Poti lua legatura cu noi prin telefon si email sau poti completa formularul si te cotactam noi.

Telefon : 0756312330
Email : contact@consultantarapida.ro
Adresa : Str Cpt Nicolae Licaret nr 6 Bucuresti Sector 3 Vezi locatia