Drept Civil

Drept Civil

Dreptul civil este ramura de drept ce reglementeaza relatiile social-patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoane fizice si/sau juridice ce se afla pe pozitii de egalitate juridica, chiar cand una dintre parti este statul (ca persoana privata si nu ca autoritate publica).

Cabinetul nostru de avocatura este specializat in dreptul civil, iar avocatii nostrii au dus la capat peste 200 de spete complexe si au solutionat peste 300 de cazuri preluate. In dreptul civil este inglobat: dreptul comercial, dreptul familiei, succesiunea, persoanele (fizica si juridica) si contractele.

Daca aveti nevoie de asitenta juridica din partea unei echipe de avocati profesionisti puteti sa ne contactati cu incredere.

Succesiune mostenire avocat

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este taxe_mostenire_1201835392-large-1.jpg

Conditii Succesiune mostenire avocat

Succesiune mostenire se face dupa decesul unei persoane, bunurile acesteia se transmit catre una sau mai multe persoane in fiinta. Dreptul succesoral este o ramura in drept civil. Reglementarea o gasim in cod civil.

Pentru a mosteni o persoana trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa existe, sa aiba capacitate si sa nu fie nedemn fata de defunct.

Locul deschiderii Succesiune mostenire avocat

Deschidrea mostenirii se face la judecatorie. In functie de domiciliul defunctului si locul unde se afla bunurile acestuia se hotaraste judecatoria competent.

Mostenirea se deschide la ultimul domiciliu din actul de identitate al defunctului (certificatul de deces sau hotararea declararii mortii).

Daca nu exista domiciuliu, nu e cunoscut sau nu este in Romania, mostnirea se deschide in circumscriptia judecatoriei unde defunctul are un bun, mobil sau imobil si daca nu exista bunuri in Romania atunci se deschide la orice judecatorie. In cazul stabiliri competentei in deschiderea mostenirii pe cale fortata.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este mostenirea-unei-persoane-decedate-cine-si-cat-poate-mosteni-prin-succesiune-sau-testament-OQa-1.jpg

Transmiterea mostenirii

Mostenirea se transmite pe cale legala sau prin testament. O parte din bunuri se pot transmite prin testament iar o parte pe cale legala. Mostenirea pe cale legala se transmite dupa cum reglementeaza legea. Numai rudele, de la gradul 1 pana la gradul 4 inclusiv au dreptul sa vina la mostenire si sotul supravietuitor. Clasele de mostenitori se exclud in functie de gradul de proximitate.

La mostenire, rudele de grad mai indepartat pot veni prin reprezentarea unei rude de grad mai apropiat.

In anumite cazuri unul dintre mostenitori poate sa se opuna la deschiderea mostenirii. Exista posibilitatea deschiderii fortate a mostenirii pe cale judecatoreasca.

Procesul de deschidere fortata a succesiunii decurge precum oricare alt proces:

  • Se face o cerere de chemare in judecata (nu este un tipizat care se completeaza la judecatorie ci este o “compunere” dupa anumite standarde si rigori impuse de lege). Cererea trebuie sa contina: datele reclamantului, paratului, ceea ce se cere, probele si se relateaza pe scurt cazul.
  • La cererea de chemare in judecata se anexeaza actele doveditoare.
  • Se depune prin posta sau la judecatoria competenta in atatea exemplare cate parti procesuale exista + 1 pentru instanta
  • Cererea ajunge la judecatorie, se repartizeaza aleatoriu unui judecator. In urma studierii cererii judecatorul poate sa mai ceara anumite lamuriri reclamantului. Cand judecatorul este lamurit instiinteaza paratul despre existenta procesului trimitand unul dintre exemplarele atasate de catre reclamant.
  • Paratul are dreptul sa depuna intampinare fata de cererea de divort trimitand catre instanta.Sa fie sau nu de acord.
  • Reclamantul primeste intampinarea din partea judecatoriei si poate sa faca raspuns la intampinare.
  • Intr-un final se stabileste primul termen de judecata.

In continuarea desfasurarea procesului variaza atat de mult incat nici macar o carte nu ar putea cuprinde toate posibilitatile a ceea ce se poate intampla. Procedura prealabila mai sus poate dura intre 1luna si 3luni dar se poate intarzia si mai mult pana la primul termen de judecata. In procesele cu minori totul se intampla mai repede dar nu instant cum isi doreste toata lumea.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este despre-succesiune-si-reglementarea-legala-1-1024x684.jpg

Actele necesare deschidere succesiune mostenire avocat:

  • Certificatul de deces sau hotararea judecatoreasca declarativa de moarte ramasa definitiva
  • Actele de identitate ale mostenitorilor
  • Acte doveditoare privind gradul de rudnie: certificat de casatorie, certificate de nastere, etc
  • Actele de proprietate ale bunurilor din masa succesorala

Sunt necesare avocatului in cazul deschiderii unui proces, adresat instantei civile.

Deschiderea succesiunilor succesive

De multe ori in practica trebuie deschise mai multe succesiuni. Fiul F1 vrea sa faca succesiune dupa tatal sau dar trebuie deschisa mostenire si dupa bunicul sau deoarefce tatal sau nu s-a ocupat la vremea respectiva. Astfel mai intai se deschide mostenirea dupa bunic, iar mai apoi bunurile bunicului cu ale tatalui intra in patrimoniul lui F1.

Costurile deschiderii succesiunii

Onorariul pentru consultanta juridica la cabientul nostru de avocatura porneste de la 100lei, iar asisitenta la notar 300lei. Taxele notariale se calculeaza la valoare bunurilor ce trebuie mostenite la fel si taxa de timbru la judecatorie.

Cat dureaza succesiune mostenire

Pe cale judecatoreasca nu exista un termen. Procedura prealabila pana la primul termen de judecata dureaza intr 1luna si 3 luni pana la primul termen de judecata. De la primul termen de judecata paratul poate intarzia procesul cerand diferite termene din multe motive.

La notariat succesiunea se deschide pe loc. Trebuie sa se prezinte toti mostenitorii chiar daca nu vor sa accepte mostenirea trebuie sa vina sa dea o declaratie notariala de renuntare, iar toti mostenitorii trebuie sa fie prezenti si sa se inteleaga. Pot exista intarzieri daca nu aveti toate actele sau actele de proprietate imobiliara nu sunt in regula.

Consulta un avocat succesiune

Daca doriti sa va intocmiti un testament va putem ajuta cu intocmirea acestuia.

Aveti nevoie de un avocat pentru a formula o actiune in instanta sau pentru a va reprezenta intr-un proces avand in vedere ca procedurile sunt complexe.

La deschiderea succesiunii puteti sa va consultati cu un avocat inainte sa mergeti la notariat. In urma consultantei juridice aflati daca aveti vocatie succesorala, ce cota vi se cuvine in functie de rudele cu care veniti in concurs la mostenire, daca anumite rude care pretind bunuri defapt nu au dreptul, etc.

Daca nu sunteti de specialitate formalitatile de la notariat, limbajul si procedura vi se pot parea complicate. Nu este nici o problema, daca doriti asistenta unui avocat putem sa va fim alaturi. tel.0756312330

Uzucapiune


Uzucapiunea este un mod de dobandire a proprietatii prin posesie de lunga durata. Uzucapiunea este reglementata in cod civil, fiind parte a dreptului civil. Daca aveti un imobil detinut ca bun proprietar dar nu aveti documente legitime; putem colabora in vederea obtinerii actelor de proprietate!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este imobiliare-noi-1024x790.jpg

Uzucapiune extratabulara

Daca ati cumparat dvs, sau o ruda un imobil fara forme legale de minim 10 ani dupa anul 2009; sunteti eligibil sa obtineti documente legale ca bun porprietar. Va putem ajuta sa inscrieti imobilul in cartea funciara. In cazul in care bunul este cumparat inainte de 2009 trebuie sa aveti minim 30 de ani. Conditiile in care va putem ajuta vor fi stabilite in consultanta juridica cu unul din specialistii nostri.

Exista o exceptie si putem obtine acte de proprietate chiar daca nu este indeplinit termenul. Daca vi se aplica exceptia aflati intrand in contact cu unul din avocatii nostrii la tel.0756312330

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este carte-funciara001.jpg

Uzucapiune tabulara

Exista situatii in care aveti proprietatea inscrisa in cartea funciara dar nu detineti un act de vanzare cumparare. Noi cunoastem procedurile necesare in vederea obinerii unui act cu valoare de titlu de prioprietate.

In aceasta situatie termenul este de 5 ani daca ati obtinut imobilul dupa 2009. Situatiile variaza pentru fiecare persoana, legea nu este o matrice perfecta si exista o cale pentru orice problema. Dorim sa va ajutam astfel asteptam mesajul dvs.

Revendicare si Granituire


Linia de hotar este bine stabilita alteori nu; sau chiar daca este definita vecinul nu o respecta, intra peste terenul dvs sau nu doreste constructia unui gard despartitor. In dreptul civil s-a reglementat aceasta problema. Gardul trebuie sa fie comun, toti beneficiarii sa contribuie monetar si sa respecte conditiile legale de constructie. Ne asumam rolul de sprijin juridic in aceste probleme precum si cele care deriva din acest conflict. Impartim experienta noastra prin consultatii juridice de specialitate, redactare documente si reprezentare/asistare in fata organelor competente (judecatorii).

Conform codului civil actualizat proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.

Procedura

In urma parcurgerii procedurilor putem afla ca vecinul a intrat pe terenul dvs cu o anumita cota, expertiza este strict obligatorie; analiza unui expert in domeniu este decizionala. Dupa stabilirea pozitie liniei de hotar veti detine terenul conform datelor ANCPI.

In contractul de proprietate de exemplu aveti suprafata de 100m patrati; dupa masuratori se va putea face cadastru unei suprafete de 100m sau mai putin. Pentru suprafata in minus ori o cautati la restul vecinilor ori renuntati si deschidem carte funciara pentru acea suprafata. Daca aveti teren fizic mai mult decat in actul de proprietate este necesar sa obitnem titlu prin diferite mijloace: uzucapiune, vanzare, donatie, etc sau deschidem carte funciara pentru 100m patrati, iar suprafata in pl;us o stapaniti clandestin.

Daca sunteti interesat sa angajati un avocat; va invitam sa luati legatura cu un operator prin mijloacele puse la dispozitie de site-ul nostru.

Partaj la avocat


Procedura partaj, poate interveni in diferite situatii: in urma divortului cand se iese din indiviziune, dupa succesiune sau in urma dorintei unor coproprietari de a partaja bunurile. Instantele in drept civil sunt modul cel mai sigur de a dispune partajarea bunurilor.

Moduri

Exista putine solutii in momentul in care oamenii doresc sa imparta bunurile: in situatia in care exista bunuri de un numar par cu aceeasi valoare este simplu, insa in momentul in care exista un singur bun de exemplu sau bunuri cu o valoare diferita lucrurile se complica.

Unul dintre coproprietari ofera jumatate din pretul bunului, dar daca amandoi doresc bunul trebuie sa motiveze un interes, sau daca nici unul nu doreste bunul ori nu pot plati diferenta de bani se organizeaza vanzarea. Partile se pot ocupa de vanzare impreuna sau individual, iar daca nu se inteleg sau nu vor sa se ocupe de vanzare se va organiza o vanzare prin executor.

Sotii fac partajul numai daca exista sistemul comunitatii de bunuri, asupra bunurilor cumparate dupa casatorie, se exclud donatiile sau mostenirile. (precum bunurile de uz personal, amintirile, fructele bunurilor proprii, sumele reprezentand valorificarea bunirlor proprii, premiile, recompensele, drepturile de autor asupra creatiilor intelectuale)

Unde se face partaj?

Partajul se poate face la notar numai prin intelegere, iar in instanta daca nu aveti timp sa va ocupati sau nu va intelegeti.

Daca persoana nu doreste sa faca partajul, prin instanta se poate face fortat, precum si deschiderea succesiunii.

Competenta este data de locul unde se afla bunul daca este un bun imobil, iar daca bunul este mobil se aplica regulile generale de competenta.

Cum se face partaj?

In mod normal propiretatea exercitata de mai multe persoane se realizeaza pe cote-parti. Din actul de proprietate rezulta cota fiecarui proprietar. In cazul sotilor se prezuma ca au cote egale. Sotul interesat poate demonstra ca avea venituri vadit disproportionate fata de sotul sau ori acesta din urma nu avea venituri si poate obtine o cota mai mare.

In cazul proprietatii in devalmasie nu se specifica care sunt cotele fiecarui coproprietar, partajul va incepe cu acest aspect, stabilirea cotelor.

Acte necesare

-Actele de identitate

-Dovada existentei bunurilor (actele de proprietate)

-anexe: rol fiscal, chitante, etc

Atentie! Nu se pot partaja bunurile care fac parte din categoria bunurilor detinute in coproprietate fortata!

Avem experienta unor numeroase si complexe dosare si suntem dispusi sa o impartim cu dvs. Avem onorarii ce pornesc de la 150lei.

Atestare documente la cabinet de avocat

Atestare documente la cabinet de avocat precum: actele societatilor, declaratii pe proprie raspundere, procese verbale, etc; pot fi atestate de avocat. Atestarea ofera credibilitatea ca partile au semnat personal in fata avocatului, la o anumita data, loc un anumit continut.

Tipuri Atestare documente la cabinet de avocat

  • identitate parti
  • continut
  • data act
  • redactare act
  • atestare cu ocazia asistentei si reprezentarii
  • atestare multipla (parti, continut, data)

Ce acte trebuie atestate?

In cazul societatilor statutul trebuie atestat precum si declaratiile asociatilor si administratorilor. Declaratiile nu sunt valabile daca nu sunt atestate, iar statutul are o forma solemna cand este atestat.

In cazul asociatiilor, hotararile si procesele verbale trebuie atestate.

Contractele au o forta probanta atunci cand sunt atestate. Contractele sunt o proba importanta in fata instentei; daca aveti un contract sub semnatura privata riscati sa nu fie valabil incheiat. Avocatul da un numar unic din registru si trimite contractul spre inregistrare baroului.

Orice document, important pentru care aveti nevoie de garantia existentei in mod real a: datei, identitatii partilor sau continutul poate fi atestat. Nu exista riscul ca o persoana sa schimbe una dintre paginile contractului sau sa nu recunoasca faptul ca a semnat personal.

Atestare acte la cabinet de avocat online

Pentru ca in afaceri ne grabim noi asiguram celeritatea rezolvarii problemelor tale! Poti transmite documentele online, iar ulterior le poti primi la o adresa aleasa de tine!

Un act juridic semnat în fața avocatului, careia se atasaza o încheiere, o rezoluție, o ștampilă cu numar de inregistrare din registru național al actelor atestate de avocat verificabil; confera credibilitate a identității părților, a consimțământului și a datei actului si poate fi prezentat notarului spre autentificare.

Ce acte pot fi atestate: contract de chirie, arendare, vanzare, declaratii, statut, proces verbal, etc.

Alaturi de serviciul atestarii puteti beneficia de redactarea contractului de catre un profesionist.

Servicile avocatilor nostrii

  •  Consultanta juridica de specialitate
  •  Cereri si actiuni in justitie de orice fel in concordanta cu noile modificari legislative
  •  Garantie pentru evictiune
  •  Simulatie
  •  Rezilierea si rezolutiunea contractelor
  •  Revendicare mobiliara si imobiliara
  •  Granituire
  •  Partaj judiciar
  •  Succesiuni
  •  Actiuni privind dreptul de servitute
  •  Raspundere civila contractuala si delictuala
  •  Actiuni in nulitatea actelor
  •  Actiuni in anulare si in constatarea a actelor juridice
  •  Actiuni privind dobândirea dreptului de proprietate prin uzucapiune si accesiune
  •  Actiuni in pretentii
  •  Actiuni posesorii
  •  Uzucapiune
  •  Mostenire, actiuni pentru intrarea in posesia unei mosteniri, partaj mostenire
  •  Recuperari de creante
  •  Iesiri din indiviziune
  •  Contraventii
  •  Recunoasterea hotararilor straine pe teritoriul Romaniei
  •  Masuri asiguratorii
  •  Evacuari
  •  Exproprieri
  •  Executari silite
  •  Contestatii la executare
  •  Redactarea, negocierea, modificarea si incetarea contractelor civile de:
  1.  Vanzare – Cumparare
  2.  Imprumut
  3.  Depozit
  4.  Donatie
  5.  Intretinere
  6.  Inchiriere
  7.  Renta Viagera
  8.  Comodat
  •  Tranzactii, redactare contracte de orice fel , alte cereri
  •  Legalizare si investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti
  •  Asistenta si reprezentare in fata notarului public
  •  Negocieri
  •  Achizitii imobiliare
  •  Reprezentare si asistare in proceduri necontencioase
  •  Imobiliare:
  1.  Recuperarea sumelor de bani de la Autoritatea Nationala pentru restituirea Proprietatilor conform prevederilor Legii 9/1998, Legea 247/2005, Legea 10/2001;
  2.  Asistenta sau reprezentare in litigii imobiliare (revendicari, exproprieri, evacuari, recuperare investitii imobiliare, granituiri, desfiintare lucrari, partaj – iesire din indiviziune, succesiuni);
  3.  Operatiuni de intabulare a drepturilor reale si alte operatiuni de cadastru
  4.  Orice alte activitati de consultanta juridica in materie imobiliara
  5.  Obtinere cartea tehnica a constructiei
  6.  Verificarea titlurilor de proprietate in materie imobiliara;
  7.  Obtinere fisa de date sintetice
  8.  Obtinerea certificatului de urbanism si a avizelor
  9.  Documentatia necesara obtinerii autorizatiei de constructie

Pentru oricare dintre serviciile noastre, cea mai usoara cale este sa intri in legatura cu unul dintre avocatii nostri. Avem pagina de contact, mail si tel. 0756312330

Contacteaza-ne

Poti lua legatura cu noi prin telefon si email sau poti completa formularul si te cotactam noi.

Telefon : 0756312330
Email : contact@consultantarapida.ro
Adresa : Str Cpt Nicolae Licaret nr 6 Bucuresti Sector 3 Vezi locatia