blog-post
Acum 4 ani

Postat In: Blog

Scris de: Avocat Florin VasilescuAvocat Florin Vasilescu

Tag-uri:

Liberare conditionata din pedeapsa inchisorii - Consultanta juridica

Liberare conditionata din pedeapsa inchisorii este masura ce poate fi dispusa de instanta de judecata; constand in punerea in libertate a persoanei condamnate, inainte de executarea in intregime a pedepsei. Liberarea conditionata este o masura neobligatorie. Aceasta procedura este destul de complexa si trebuie indeplinite anumite conditii. Asistarea de catre avocat este obligatorie. Puteti alege un avocat din oficiu insa are cateva dezavantaje: nu il puteti alege; numirea acestuia dureaza si intarzie procedura; este numit cu cateva zile inainte de primul termen; citeste o singura data dosarul in ziua judecatii sau chiar in timpul sedintei; nu are timpul necesar pentru a se pregati.

Liberare conditionata din pedeapsa inchisorii Conditii

Pentru a incepe o colaborare trebuie sa avem o prima consultatie sa stabilim daca sunteti eligibil de liberare. Avem nevoie de toate documentele din dosarul prin care inculpatul a fost condamnat dar in special hotararea. Daca nu este posibil sa aduceti actele, va trebui relatatat cu lux de amanunte continutul dosarului. (pe raspunderea celui interesat in legatura cu veridicitatea informatiilor.) Putem enumera urmatoarele conditii: cel condamnat a executat efectiv 20 de ani de detențiune; cel condamnat a avut o bună conduită pe toată durata executării pedepsei; cel condamnat a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească; instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Procedura

Introducem cererea care va fi analizata de o comisie, procuror si va fi aprobata de catre judecator. Competenta procedului de liberare conditionata este in circumscriptia judecatoriei unde este incarcerat detinutul. Trebuie indeplinite conditiile din codul penal si indeplinita procedura conform codului de procedura penala. Noi va suntem alaturi si dorim sa va ajutam, ne gasiti accesand unul dintre formularele de contact. Este un aspect important convingerea judecatorului ca petentul s-a indreptat si nu va mai savarsi infractiuni. Indeplinirea conditiilor ofera o vocatie liberare ci nu o obligatie. Rolul avocatului este de evidentiere a oportunitatii liberarii detinutului. Liberarea conditionata consta in punerea in liberate a condamnatului inainte de executarea pedepsei.