blog-post
Acum 4 ani

Postat In: Blog

Scris de: Avocat Florin VasilescuAvocat Florin Vasilescu

Tag-uri:

Divort la distanta fara prezenta partilor - Consultanta juridica

In cazul sotilor care nu se pot prezenta, exista divort la distanta fara prezenta partilor. Este o procedura utilizata in Romania. Puteti fi reprezentat prin avocat in fata instantei.

Divort la distanta fara prezenta partilor explicatii

 Divortul se poate face in aceleasi conditii; chiar si cu absenta partilor. Divortul prin acordul sotilor la starea civila se poate realiza si prin mandatar; insa nu putem spune acelasi lucru si despre divortul prin acordul sotilor la notar. 

In cazul divortului prin acordul sotilor pe cale judiciaradivortul judiciar bazat pe culpa prezenta partilor nu este necesara in conditiile prevazute de lege.

Cazurile justificative de absenta  in Divortul la distanta fara prezenta partilor:

  • unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate
  • este impiedicat de o boala grava
  • este pus sub interdictie judecatoreasca
  • are resedeinta in strainatate (orice situatie asemanatoare)

In aceste cazuri cel care nu se poate prezenta personal se va putea infatisa prin: avocat, mandatar, tutore sau curator. Daca reclamantul lipseste la primul termen de judecata; cererea va fi respinsa ca nesustinuta. Reclamantul va putea renunta la judecata in tot cursul procesului.

Contractul de asistenta juridica cu avocatul se poate incheia si la distanta. Contractul poate fi trimis prin: email, posta, curier, etc; clientul il va trimite inapoi semnat prin oricare medota mentionata anterior. Toate actele din cardul procesului for fi scanate si trimise prin email sau curier. Din acest moment clientul nu mai este implicat.

Daca paratul nu poate fi gasit, poate fi citat prin afisare sau publicitate. Se va verifica daca paratul locuieste la adresa de citare; va putea fi citat la alta adresa sau chiar la locul de munca.

Pentru ca hotararea sa devina definitiva mai repede partile pot renunta la apel. Renuntarea se poate face prin inscris autentic; sau in fata instantei personal.

In cazul procedurii de  divort la distanta fara prezenta partilor hotararea nu se va mai motiva daca ambele parti cer acelasi lucru. Pentru consecintele divortului puteti citi aricolul aici!