blog-post
Acum 4 ani

Postat In: Blog

Scris de: Avocat Florin VasilescuAvocat Florin Vasilescu

Tag-uri:

Avocat gratuit? Obligatoriu sa am avocat? - Consultanta juridica

Avocatul apartine unui cabinet de avocatura particular. Nu exista avocati de stat. Institutia avocatului poporului apara cetatenii in relatia cu executivul sau autoritatile publice. Nu ofera consultanta juridica si nu va reprezinta in fata instantelor. Avocat gratuit? Obligatoriu sa am avocat? raspunsul corect este nu in ambele cazuri.

Cat costa un avocat? Avocat gratuit? Obligatoriu sa am avocat?

Fiecare cabinet de avocatura isi stabileste onorariile conform pietei libere. Ca orice activitate comerciala, nu este gratuita, iar angajarea unui avocat implica diferite costuri inafara de onorariu. Exemplu: costurile de deplasare, curier, posta, iar pentru deplasarile in afara localitatii se tarifeaza pe ora.

Puteti gasi avocat gratuit online, sunt asemanatoare cu tratamentele medicale online. Sunt site-uri cu un continut de proasta calitate. Multe informatii pot fi eronate sau nu mai sunt de actualitate. Pe site-ul nostru puteti gasi doctrina de specialitate. Daca nu sunteti de specialitate nu veti intelege sau veti interpreta gresit. O alta varianta de avocat gratuit este pe forum. In jurul anului 2008 puteai afla orice de pe un forum, de multe ori gresit. In zilele noastre forumurile inca exista si sunt la fel de improbabile. Informatiile oferite nu sunt verificate de nimeni. O necesitate este avocatul gratuit pentru persoane cu handicap insa nu exista. Singurul mod prin care o persoana cu handicap poate beneficia de avocat gratuit este prin oficii. Ca orice persoana se poate depune cerere la barou impreuna cu o adeverinta de venit.

Obligatoriu sa am avocat?

Cazurile in care asistenta este obligatorie sunt putine. Statul asigura un avocat din oficiu gratuit formal pentru a fi indeplinita procedura si sa se poata continua procesul.

Avocatul din oficiu afla cu o zi inainte dosarul si studiaza dosarul cu 30 de minute inainte de inceperea sedintei. De multe ori avocatul este slab pregatit. Nu a avut timp sa studieze dosarul sau pentru a face o strategie procesuala. De cele mai multe ori din pacate avocatul din oficiu nu stie sa zica foarte multe in fata instantei.

Avocat gratuit? Obligatoriu sa am avocat? Puteti beneficia de avocat din oficiu pentru divort, civil si penal. Cauzele sunt impartite aleatoriu. Aveti sanse sa nu fiti repartizat unui expert in domeniul situatiei dvs. Avocatul din oficiu este platit onorariul din fondul public. Avocatul din oficiu se plateste? Nu, iar daca avocatul va cere bani este o abatere si poate fi reclamat la barou. Avocatul din oficiu este repartizat daca indepliniti anumite conditii: persoana care nu isi poate apara singura interesele; situatia materiala delicata; persoana pusa in pericol; persoana arestata; Avocat gratuit? Obligatoriu sa am avocat? In acest caz este gratuir deoarece este platit de stat. Dar numai in cazurile in care asistarea este obligatorie.

Cand este necesar un avocat? Avocat gratuit? Obligatoriu sa am avocat?

Cand aveti orice problema juridica. Cabinetul nostru de avocatura este format din parteneri, colaboratori si asociati in special avocati din Bucuresti. Avem parteneri avocati in divort, dreptul muncii, civil, penal, comercial dar si alte ramuri. Avocatii nostrii stagiari sunt bine pregatiti si supravegheati de maestrii cu peste 15 ani experienta.

Daca aveti o problema va recomandam ajutor de specialitate. Puteti sa incercati sa va descurcati singuri. Uneori apelam la un service auto sau un instalator/ zugrav; astfel trebuie sa acceptam ca uneori avem nevoie de ajutorul unui avocat. In cazul in care va hotarati sa acceptati ajutorul unui avocat va asteptam cu placere in formularul nostru de contact.

Avocat gratuit?Obligatoriu sa am avocat? In concluzie profesia de avocat este precum orice alta activitate comerciala. Angajam un avocat in schimbul unei sume de bani; in functie de orele lucrate; pentru ca avem nevoie, nu este obligatoriu!